ukenru
rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-zakhistu-trudovikh-migrantiv

Рада ухвалила законопроект щодо захисту трудових мігрантів

 • 21268 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2365 про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон. А також ввести адміністративну відповідальність за порушення компаніями, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.

Зазначається, що після ухвалення законопроекту український трудовий мігрант більше не буде сплачувати гроші компанії-посереднику за вакансію, на компанії-порушники буде накладатися штраф (2-5 тис. неоподатковуваних мінімумів).

Нагадаємо, як повідомив експерт, через пандемію коронавірусу близько 30% українців, які перебували на заробітках у Польщі, втратили роботу.

Українські Національні Новини

Політика