ukenru
rada-progolosuvala-za-zbilshennya-na-200-mlrd-grn-rezervnogo-fondu-derzhbyudzhetu-na-scho-pidut-koshti

Рада проголосувала за збільшення на 200 млрд грн Резервного фонду Держбюджету: на що підуть кошти

 • 99935 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Верховна Рада України сьогодні проголосувала законопроект №7299, яким передбачається збільшення на 200 млрд грн Резервного фонду Держбюджету. Про це повідомила голова політичної партії “Слуга народу” Олена Шуляк, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що ціль виділення коштів — оперативне забезпечення видатків на підвищення обороноздатності і безпеки України. Це відбувається за рахунок збільшення внутрішніх та зовнішніх запозичень у рівних частинах (по 100 млрд грн відповідно).

Також законопроектом пропонується вже з 1 травня запровадити розподіл акцизу з проданих тютюнових виробів між місцевими бюджетами пропорційно частці з продажу на іхній території тютюнових виробів до загального обсягу проданих тютюнових виробів на територіі всієї країни.

Додамо

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 20 квітня 2022 року в режимі відеоконференції розглянув законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Законопроектом передбачається збільшити на 200 млрд грн видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Резервний фонд" за рахунок збільшення на цю суму державних запозичень.

Українські Національні Новини

Економіка