ukenru
rada-povernula-na-doopratsyuvannya-zakonodavstvo-pro-nove-pochesne-zvannya

Рада повернула на доопрацювання законодавство про нове почесне звання

 • 12428 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Верховна Рада України у вівторок повернула на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи законопроект № 4017 щодо запровадження почесного звання "Заслужений працівник сфери телекомунікацій України". Відповідне рішення підтримало 227 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Проектом Закону пропонується ввести почесне звання "Заслужений працівник сфери телекомунікацій України" шляхом внесення доповнення до частини першої статті 10 Закону України "Про державні нагороди України".

Відповідно до пояснювальної записки, метою прийняття проекту закону є стимулювання до досягнення працівниками сфери телекомунікацій високих показників у виконанні завдань з розбудови та покриття телекомунікаційних мереж, цифровізації послуг, заохочення спеціалістів та працівників сфери телекомунікацій за вагомі внески у розвиток сфери телекомунікацій та телекомунікаційних послуг, а також визнання державою досягнень працівників сфери телекомунікацій.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому.

Довідково

За даними Головного управління статистики в Києві станом на травень минулого року, працевлаштування у сфері інформації та телекомунікації відноситься до видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці. Заробітна плата в цій та низці інших сфер перевищила середній показник по економіці у 1,5–1,8 рази.

Українські Національні Новини

Політика