ukenru
rada-bezpeki-oon-ne-zmogla-zapobigti-ta-pripiniti-viynu-guterresh

Рада безпеки ООН не змогла запобігти та припинити війну в Україні – Гутерреш

 • 168393 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш розкритикував Раду безпеки під час свого візиту до Києва. Він зауважив, що організація не змогла запобігти або припинити війну в Україні, пише УНН із посиланням на The Guardian.

Цитата

“Дозвольте мені бути дуже чітким. Рада безпеки не змогла зробити все, що в її силах, щоб запобігти і припинити цю війну. Це є джерелом великого розчарування, почуття безвихідності та гніву”, — сказав Гутерреш.

Деталі

Генсек ООН пообіцяв “розширити зусилля в усіх напрямках” і збільшити грошову допомогу організації для України. Він уточнив, що йдеться про виділення 100 мільйонів доларів на місяць, щоб охопити 1,3 мільйона людей до травня і 2 мільйони до серпня.

Рада безпеки ООН, яка складається з 15 членів, має особливе завдання забезпечити глобальний мир і безпеку, зазначає видання. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну організація зіткнулася з критикою за бездіяльність.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський обговорив з генсеком ООН можливість організувати евакуаційну місію людей з Маріуполя.

Українські Національні Новини

Суспільство