ukenru
rada-bezpeki-nimechchini-skhvalila-postachannya-178-tankiv-leopard-1-ukrayini-spiegel

Рада безпеки Німеччини схвалила постачання 178 танків Leopard 1 Україні - Spiegel

 • 826591 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Рада безпеки уряду Німеччини схвалила постачання 178 танків Leopard 1 для України з промислових запасів, що значно більше, ніж було оголошено раніше, повідомило у вівторок Spiegel з посиланням на свої джерела, передає УНН.

Деталі

Деякі з них будуть відправлені влітку, але більша частина Leopard 1 буде доставлена наступного року, додали в виданні.

Цей крок слідує за рішенням уряду Німеччини минулого місяця, на тлі міжнародного тиску, що зростає, поставити більш сучасні бойові танки Leopard 2 з армійських запасів.

Що було раніше

Уряд Німеччини також розглядає можливість викупу 15 танків Gepard, які він продав Катару, але може зіткнутися з деякими проблемами, оскільки боєприпаси для них виробляються в Швейцарії, яка досі відмовлялася дозволити реекспорт в Україну на підставі того, що це порушило б її нейтралітет. Однак, деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.

Після кількох тижнів інтенсивного тиску з боку своїх партнерів Німеччина оголосила минулого тижня, що схвалить постачання Україні близько 80 танків Leopard 2.

Велика Британія також пообіцяла відправити Києву кілька своїх танків Challenger 2, а США заявили, що відправлять 31 танк M1 Abrams.

Українські Національні Новини

Новини Світу