ukenru
rada-18-sichnya-mozhe-vklyuchiti-v-poryadok-denniy-zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud-nardep

Рада 18 січня може включити в порядок денний законопроект про Антикорупційний суд - нардеп

 • 12071 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Верховна Рада України може включити в порядок денний законопроект про Антикорупційний суд вже 18 січня. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України від фракції БПП, член комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Ігор Артюшенко, передає кореспондент УНН.

“Для того щоб профільний комітет почав розглядати законопроект про Антикорупційний суд, потрібно щоб Рада включила його в порядок денний. На жаль, через голосування по законопроекту про реінтеграцію, ми до нього не дійшли, але сподіваюсь, що в четвер ми проголосуємо за включення проекту закону про Антикорупційний суд в порядок денний, а потім комітет вже буде розглядати всі п’ять документів і виносити висновки”, — розповів І.Артюшенко.

Нардеп додав, що профільний комітет може взяти до уваги зауваження міжнародних партнерів, які розкритикували президентський законопроект про Антикорупційний суд.

“На моє переконання, комітет має врахувати зауваження Світового банку. Але можу сказати, що за все, що відбувається в Україні, несуть відповідальність посадові особи, які працюють в нашій державі і підзвітні громадянам. Я вважаю, що участь міжнародних експертів має бути, але має бути більш дорадчою, ніж результативною. Українське суспільство, в разі прорахунків, буде звинувачувати посадових осіб України, тому і їм приймати рішення”, — резюмував І.Артюшенко.

Як повідомляв УНН, в Адміністрації Президента України запевнили, що законопроект про Антикорупційний суд розроблений відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, а також відповідає нормам Конституції України.

Українські Національні Новини

Політика