ukenru
r-nasirov-pidtverdiv-scho-do-nogo-zastosovuvalos-nasillya

Р.Насіров підтвердив, що до нього застосовувалось насилля

 • 11759 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Захист вимагає визнати незаконним затримання тимчасово відстороненого з посади голови ДФС Романа Насірова. З відповідною заявою звернулися до слідчого судді Солом'янського районного суду Києва який обирає йому запобіжний захід захисники Р.Насірова, передає кореспондент УНН.

"Я підтверджую (застосування насилля – ред.). Я дійсно вважаю насильством те, що вони (детективи НАБУ – ред.) унеможливили отримання медичної допомоги для мене чим саме поставили під ризик моє здоров'я і навіть життя", - сказав Р.Насіров

Він зазначив, що коли його доставили в Інститут кардіології ім. Стражеска йому робили в руку уколи без пояснень, яку речовину йому вводять.

Екс-голова ДФС не зміг пояснити чи застосовували до нього силу в момент затримання так як знаходився у медикаментозному сні.

Крім того Р.Насіров поскаржився на те, що його не годували і не пускали до нього родичів.

Він зазначив, що за останніх півтора роки кілька разів допитувався співробітниками НАБУ. "Останній раз це було в понеділок на тому тижні", - зазначив Р.Насіров.

Він додав, що працівники НАБУ також прибували не раз у ДФС. "Тому я не розумію, чому у них могла виникнути думка, що якийсь раз я не захочу прийти, або намагатимусь втекти. Більш того їм зрозуміло, що для мене виїхати за межі країни або за межі Києва, я маю повідомити КМУ, а для виїзду за межі країни я маю отримати дозвіл та отримати інструктаж як особа яка має доступ до державної таємниці", - сказав Р.Насіров.

"Той факт, що затримання відбулося без відповідної ухвали слідчого судді говорить про те, що воно було незаконним", - сказав адвокат Олександр Лисак.

Захист Р.Насірова також додав, що в ході затримання до їх підзахисного застосовувалося насилля і йому не роз’яснили його права. Крім того адвокати підкреслили, що Р.Насіров під час вручення йому підозри перебував без свідомості.

При цьому сторона обвинувачення попросила суд залишити заяву адвокатів без розгляду, як таку, що не відповідає вимогам КПК.

"Сторона обвинувачення спізнилась на 17 годин з подачею цієї заяви", - сказав прокурор Роман Симків, нагадавши, що строк затримання Р.Насірова сплив.

Нагадаємо, у ніч на 6 березня до будівлі суду пропустили лікарів.

Напередодні судове засідання у справі Р.Насірова перенесли на 6 березня в Апеляційний суд для того, щоб розглянули заяву про відвід судді, що розглядав клопотання про запобіжний захід. Однак, активісти заблокували виїзд із Солом'янського райсуду. Більше 200 осіб зібралися під стінами установи.

У НАБУ заявили, що залишатимуться в суді до поновлення розгляду справи Р.Насірова.

Нагадаємо, У САП заявили, що голові ДФС Роману Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Як повідомляв УНН, 4 березня Солом'янський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Р.Насірову. Згодом суд оголосив перерву до ранку 5 березня, коли і продовжив розгляд клопотання.

Українські Національні Новини

Політика