ukenru
quad-group-of-nations-rosiya-maye-buti-pokarana-za-viynu

Quad group of nations: росія має бути покарана за війну

 • 721652 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Не можна допустити, щоб росія безкарно вела війну, заявили у п'ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен та його колеги з Індії, Японії та Австралії у заяві за підсумками зустрічі у Нью-Делі. Про це УНН інформує посилаючись на Reuters.

Деталі

Так звана група Quad (Quad group of nations - ред.) також заявила, що застосування чи загроза застосування ядерної зброї в Україні "неприпустимі".

"Якщо ми дозволимо росії безкарно робити те, що вона робить в Україні, то це буде сигналом потенційним агресорам всюди, що їм теж може зійти з рук це", - заявив Блінкен на форумі в Індії. Блінкен зустрівся з колегами з групи Quad у кулуарах зустрічі G20 у Нью-Делі.

У своїй заяві міністри Quad також засудили дії Китаю, що посилюють напруженість у Південно-Китайському морі, та мілітаризацію спірних територій у цьому районі.

Доповнення

Напередодні в Нью-Делі Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ росії сергієм лавровим вперше з моменту початку війни. Під час короткої зустрічі Блінкен закликав Москву припинити війну та скасувати припинення дії нового ядерного договору СНО.

За повідомленнями російських інформаційних агентств, у мзс росії заявили, що лавров і Блінкен розмовляли менше ніж 10 хвилин і не вели жодних переговорів.

На G20 США та їхні союзники закликали країни-члени продовжувати чинити тиск на росію з метою припинення війни, але G20 не змогла погодити спільну заяву щодо війни через протидію з боку росії та Китаю.

Українські Національні Новини

Новини Світу