ukenru
pyeskov-zayaviv-scho-mobilizatsiya-ne-stoyit-na-poryadku-dennomu-v-rf-nezvazhayuchi-na-uspikhi-ukrayini

пєсков заявив, що мобілізація не стоїть на порядку денному в рф, незважаючи на успіхи України

 • 100499 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. кремль заявив у вівторок, що не обговорює загальнонаціональну мобілізацію для посилення своїх сил в Україні, незважаючи на зростаючий тиск із проханням зробити це після того, як росія зазнала однієї зі своїх найсерйозніших поразок майже за сім місяців війни. Про це пише УНН з посиланням на агенство ТАРС.

У понеділок російські ЗМІ процитували михайла шеремета, депутата державної думи від правлячої партії "єдина росія", який сказав, що для перемоги потрібна "повна мобілізація".

У вівторок лідер Комуністичної партії геннадій зюганов заявив: "Найбільше нам потрібна максимальна мобілізація наших сил та ресурсів, щоб виграти війну проти Сполучених Штатів, Європи та НАТО".

Цитата

"На даний момент ні, це не обговорюється", - сказав прессекретар кремля дмитро пєсков, відповідаючи на запитання, чи росія мобілізує свої резерви після того, як її витіснили майже з усієї Харківської області.

Деталі

Відповідаючи на запитання щодо критики військового керівництва з боку коментаторів-націоналістів, які вимагають мобілізації, пєсков сказав, що це приклад "плюралізму" і що росіяни загалом продовжують підтримувати президента путіна.

"Росіяни підтримують президента, і це підтверджується настроями народу... Народ консолідується навколо рішень глави держави", - сказав він.

"Що стосується інших точок зору, критичних точок зору, поки вони залишаються в рамках закону, це плюралізм, але грань дуже тонка, тут треба бути дуже обережним", - додав він.

Додамо

Поки що путін не вдавався до мобілізації російських резервів, які за останні п'ять років налічують близько 2 мільйонів осіб, які пройшли військову службу.

Це означало б визнання того, що, те, що він називає "військовою операцією", насправді є повномасштабною війною.

Військові оглядачі, які зазвичай підтримували дії кремля, гостро відреагували після того, як у суботу міністерство оборони росії заявило, що залишає Харківську область в ході "перегрупування" після блискавичного українського контрнаступу минулого тижня.

Українські Національні Новини

Новини Світу