ukenru
pyatokh-eks-berkutivtsiv-u-spravi-rozstrlivi-na-maydani-zalishili-pid-vartoyu-sche-na-60-dib

П'ятьох екс-беркутівців у справі розстрлів на Майдані залишили під вартою ще на 60 діб

 • 10444 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Святошинський районний суд Києва продовжив ще на 60 діб запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу МВС "Беркут", які обвинувачуються у розстрілах активістів Євромайдану у лютому 2014 року. Відповідну ухвалу сьогодні оголосив головуючий суду присяжних суддя Сергій Дячук, передає кореспондент УНН.

"Суд присяжних вважає за необхідне продовжити щодо всіх обраний раніше запобіжний захід у вигляді взяття під варту на максимальний строк. У цій частині повністю задовольнити клопотання прокуратури та повністю відмовити у задоволенні клопотання сторони захисту в обранні більш м'якого запобіжного заходу… Продовжити строк тримання під вартою на строк 60 діб, тобто до 6 квітня 2018 року включно. Ухвала оскарженню не підлягає… Оголошується перерва у судовому засіданні до 11:30 13 лютого 2018 року", - сказав С.Дячук.

Варто зазначити, що в обґрунтування прийнятої ухвали суд присяжних наголосив, що "суд вважає ризик їх (обвинувачених - ред.) переховування від суду більш ніж значимим, не дивлячись на те, що обвинувачені беруть активну участь у судовому слідстві".

Крім того, суд зауважив, що наразі у засіданнях досліджено 94 епізоди зі 128, очікується проведення слідчого експерименту, результатів комісійної експертно-балістичної експертизи, яка ще триває.

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський райсуд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП