ukenru
pyaniy-viyskoviy-na-bmv-nayikhav-na-svogo-tovarisha-po-sluzhbi-u-chernigivskiy-oblasti

П'яний військовий на БМП наїхав на товариша по службі у Чернігівській області

 • 10401 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Військовослужбовець військової служби за контрактом, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на військовослужбовця своєї військової частини на загальновійськовому полігоні смт Гончарівське Чернігівської області. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передає УНН.

"4.05.2018 близько 17:00 на загальновійськовому полігоні смт Гончарівське Чернігівської області військовослужбовець військової служби за контрактом, механік-водій однієї з військових частин, перебуваючи за кермом БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника, військовослужбовця своєї ж військової частини, 1996 р.н. Внаслідок наїзду останній загинув на місці", – зазначено в повідомленні.

На місце інциденту викликали медичного працівника. Він провів невідкладні реанімаційні заходи, однак врятувати потерпілого не вдалося.

В ході проведення першочергових слідчих дій з'ясувалося, що обидва військових залишилися після проведення бригадних тактичних навчань поблизу тактичного поля загальновійськового полігону, щоб провести ремонт двох бойових машин піхоти.

"Грубо порушуючи Статути Збройних сил України, перед проведенням ремонтних робіт обидва контрактники придбали у найближчому селищі алкогольні напої, які й вжили на місці трагедії. Винуватець трагедії, закінчивши ремонт, вирішив під’їхати до іншої БМП з метою взяття її на буксир. Проте він не помітив потерпілого, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, та скоїв наїзд на нього, внаслідок чого останній отримав важкі травми, несумісні з життям", – проінформували у військовій прокуратурі.

Крім того, відповідно до акту медичного огляду стан алкогольного сп'яніння винуватця трагедії становить 0,44 проміле.

За фактом загибелі військовослужбовця Чернігівське районне відділення поліції ГУНП в Чернігівській області зареєструвало кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, військовослужбовець військової служби за контрактом загинув на одному з полігонів Чернігівської області внаслідок порушення заходів безпеки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП