ukenru
pyanim-vodiv-vognevoyu-ustanovkoyu-po-lisu-soldat-zaplatit-velichezniy-shtraf

Солдат заплатить величезний штраф за зіпсовану бойову установку

 • 11317 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Суд задовольнив позов військової прокуратури на користь Міністерства оборони України майже на 4 мільйони гривень. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передає УНН.

"10 вересня 2018 року Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області розглянув позов військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України. Позов про стягнення збитків, завданих державі в сумі 3,9 млн грн, було скеровано проти громадянина України Х.", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що обвинувачений проходив військову службу у зоні проведення АТО у лютому 2015 року. Під час служби, перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння та самовільно керуючи самохідною вогневою установкою, допустив зіткнення вказаної установки з лісовим масивом, внаслідок чого було пошкоджено її вироби та механізми. 

Суд розглянув беззаперечні доводи військової прокуратури та, прийнявши їх до уваги, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Раніше УНН оприлюднив висновки експертизи Київського НДІСЕ у справі загибелі військових на Рівненському полігоні .

Нагадаємо, 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні внаслідок вибуху міномета загинули троє бійців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді. Ще дев’ятеро військовослужбовців поранені.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП