putinu-potribni-sili-pvk-vagner-ale-bez-prigozhina-isw

путін хоче переманити найманців "вагнера", але без пригожина - ISW

 • 583985 переглядiв

Цитата

"Майбутнє групи "вагнера" неясне, але вона, ймовірно, не включатиме євгена пригожина і, можливо, не продовжить своє існування як окрема або унітарна одиниця, зазначають аналітики. Звернення путіна до командирів і військовослужбовців "вагнера" вказує на те, що кремль прагне переманити сили "вагнера" до мо рф, але незрозуміло, як кремль організує "вагнера" у свою військову структуру", - зазначають аналітики.

Деталі

кремль може розформувати підрозділи "вагнера", що діють в Україні, щоб посилити наявні військові формування, або змусити бійців "вагнера" вступити до підпорядкованих мо рф пвк. Або вирішити зберегти підрозділ "вагнера" виключно для проведення операцій в Африці чи на Близькому Сході і розформувати групу сил "вагнера" в Україні.

Промова путіна 26 червня, ймовірно, сигналізувала про рішучий розрив між пригожиним і путіним, і цілком ймовірно, що кремль спробує замінити лідера "вагнера", щоб дистанціювати пвк від зради пригожина - якщо кремль вирішить зберегти "вагнера" як окрему одиницю.

Деякі російські джерела почали згадувати засновника "вагнера" дмитра уткіна, хоча він залишався поза увагою громадськості впродовж усього повномасштабного вторгнення росії в Україну. Командир батальйону "восток" днр олександр ходаковський, наприклад, згадав випадок, коли уткін врятував співробітника "вагнера" від побиття пригожина та його поплічників, зауважили аналітики.

Доповнення

російський диктатор володимир путін у своїй промові заявив, що “вагнерівці” — теж патріоти росії, яких спробували використати проти братів по зброї і, що у них є можливість укласти контракт з мо рф, повернутися до близьких або піти в білорусь.

У білорусі почали будувати табори для розміщення бійців ПВК "вагнер". Один із таборів на 8 тисяч бійців будують за 200 км від кордону з Україною.

Ватажок пвк "вагнер" євген пригожин залишається під слідством. Кримінальну справу про "заколот", про порушення якої оголосила генпрокуратура рф 23 червня, поки не скасовано.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи спробу військового заколоту в росії заявив, що не вважає, що ми бачили останній акт цих подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це була демонстрація протесту, а не повалення влади у рф: пригожин зробив першу заяву після відміни "заколоту"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Паломники вирушають до Мекки на хадж попри високі ціни

     • 723410 переглядiв

    У Сербії звільнили трьох косовських поліцейських

     • 585818 переглядiв