putinflyatsiya-polyakam-dozvolili-zbirati-drova-cherez-zrostannya-tsin-na-energonosiyi

путінфляція: полякам дозволили збирати дрова через зростання цін на енергоносії

 • 331130 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Влада Польщі дозволила громадянам йти в ліси у пошуках дров для опалення своїх будинків, оскільки ціни на енергію продовжують зростати. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Інфляція в Польщі зараз становить майже 14%, а ціни на пальне підскочили до більш ніж 8 злотих (1,87 долара США) за літр.

Уряд прем'єр-міністра Матеуша Моравецького звинувачує війну росії в Україні у збільшенні видатків, називаючи її «путінфляцією».

Але критики партії Моравецького «Право та справедливість» кажуть, що війна – це лише частина картини. Вони стверджують, що витрати були збільшені за сім років, включаючи грошові виплати сім'ям з дітьми та людям похилого віку.

«Збір гілок для палива дозволено у будь-який час за згодою лісничого», — нагадав минулого тижня заступник міністра клімату та довкілля Едуард Сіарка.

Він сказав, що дедалі більше людей запитують, як отримати дрова після початку війни в Україні та потрясінь на енергетичному ринку.

Додамо

Мільярди коштів Європейського Союзу могли б допомогти полегшити кризу, але вони, як і раніше, затримуються через суперечки через судову систему Польщі. Голова виконавчої влади ЄС Урсула фон дер Ляйєн у четвер відвідала Варшаву, щоб повідомити польським лідерам, що гроші поступлять на рахунки лише після того, як Польща реформує свою судову систему.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Піщані хмари із Сахари сунуть на Францію

     • 148746 переглядiв