ukenru
putin-zustrivsya-z-liderom-bosniyskikh-serbiv-ta-pokhvaliv-serbiyu

путін зустрівся з лідером боснійських сербів та похвалив Сербію

 • 140668 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Лідер боснійських сербів Мілорад Додік зустрівся з путіним у Москві, за кілька днів після того, як він підтримав агресію Москви проти України, повідомляють російські та сербські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Під час рідкісного візиту до Москви політика з Європи російський диктатор високо оцінив стратегічне партнерство своєї країни з Сербією.

Візит відбувся на тлі неодноразових попереджень Європейського Союзу про те, що Сербія має привести свою зовнішню політику у відповідність до блоку, якщо вона справді хоче стати його членом. Сербія - єдина країна, яка прагне членства в ЄС, але відмовилася приєднатися до західних санкцій проти росії.

Додік часто зустрічався з путіним, особливо напередодні виборів, коли він хоче показати вкрай проросійському електорату боснійських сербів, що він має підтримку путіна. Востаннє Додік зустрічався з путіним у червні.

У Боснії 2 жовтня відбудуться загальні вибори, на яких Додік балотується на пост президента боснійських сербів.

"Наближаються вибори, і я бажаю вам успіху, — сказав путін, згідно зі стенограмою розмови, опублікованою боснійськими ЗМІ. — Наші відносини будуть зміцнюватися, що дозволить нам і надалі розвивати плідну та взаємовигідну співпрацю".

Напередодні візиту до Москви Додік дав інтерв'ю російській інформаційній агенції ТАРС, в якій повторив свої сепаратистські погляди, але додав, що підтримує вторгнення росії до України.

"Протягом багатьох років Захід ніяк не реагував на винищення російського населення в Україні, на Донбасі щодня відбувалися вбивства та вибухи, - заявив Додік в інтерв'ю. - Все це було ясно, і росія була змушена вжити заходів у відповідь".

путін також направив у вівторок окреме послання Сербії та її президенту-популісту Олександру Вучичу.

"росію та Сербію пов'язує стратегічне партнерство, - сказав путін, повідомляють сербські ЗМІ. - Я регулярно спілкуюся з президентом Вучичем під час особистих зустрічей та телефонних розмов із ключових питань подальшого розвитку співпраці".

Хоча Сербія офіційно прагне членства в ЄС, за 10 років автократичного правління Вучича Сербія ще більше зблизилася з росією за Путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу