putin-zbirayetsya-zberegti-pvk-vagner-yak-boyovu-silu-ale-bez-prigozhina-isw

путін збирається зберегти пвк "вагнер" як бойову силу, але без пригожина - ISW

 • 305979 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Риторика російського диктатора володимира путіна підтверджує, що він збирається зберегти "групу вагнера" як бойову силу, відокремивши її від власника пвк "вагнер" євгенія пригожина. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Цитата

«Президент росії володимир путін вказав, що він має намір зберегти «групу вагнера» як згуртовану бойову силу, а не розбивати її, але прагне відокремити засновника чвк «вагнер» євгенія пригожина від керівництва і сил «вагнера», - ідеться в звіті.

На пряме запитання щодо майбутнього «вагнера» як бойової одиниці путін продовжував підтримувати абсурдне уявлення про те, що в росії не існує приватних військових компаній (пвк), вказали аналітики.

Доповнення

російський диктатор володимир путін зустрічався з власником пвк "вагнер" євгенієм пригожіним у кремлі через 5 днів після заколоту, 29 червня.

Представник Державного департаменту США Меттью Міллер зазначав, що зустріч путіна і пригожина свідчить лише про те, що вони обидва - воєнні злочинці.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили по Харківщині, є загиблий та поранений

     • 295369 переглядiв

    З окупованого Севастополя повідомили про серію вибухів

     • 521838 переглядiв