ukenru
putin-zayaviv-pro-gotovnist-zustritisya-z-trampom

Путін заявив про готовність зустрітися з Трампом

 • 9275 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом, як тільки президент США буде готовий. Про це російський лідер заявив на прес-конференції за підсумками візиту в Китай, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Як тільки - так відразу", - сказав він про можливі терміни організації зустрічі.

"Як тільки американська сторона буде готова, так відразу ця зустріч відбудеться, виходячи, звичайно, і з мого робочого графіка", - відповів Путін на питання про можливість російсько-американського саміту.

Глава РФ звернув увагу, що Трамп сам "неодноразово говорив про те, що вважає таку зустріч доцільною".

"Я підтверджую, це так і є насправді", - сказав Путін, нагадавши, що під час його останньої телефонної розмови з президентом США в березні поточного року той, зокрема, висловив стурбованість з приводу нового витка гонки озброєнь.

"Я з ним згоден. Для того, щоб це все предметно обговорювати, потрібно, щоб наші міністерства закордонних справ працювали, експерти працювали дуже щільно один з одним, ну і, звичайно, необхідні особисті зустрічі", - сказав президент РФ.

Він додав також, що вони з Трампом предметно не обговорювали місце проведення можливої зустрічі.

"Але багато країн виявляють бажання надати нам таке сприяння - це і деякі європейські країни, в тому числі Австрія... Мабуть, іншого я і не чув. Але загалом це, мені здається, питання технічне", - зазначив Путін, назвавши важливим, щоб така зустріч, якщо вона відбудеться, була наповнена "конкретним змістом".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін і лідер США Дональд Трамп в ході останньої телефонної розмови обговорювали, що Відень може стати одним з міст проведення їхньої двосторонньої зустрічі.

Українські Національні Новини

Новини Світу