ukenru
putin-zatverdiv-aneksiyu-okupovanikh-regioniv-pivdnya-y-skhodu-ukrayini

путін затвердив анексію окупованих регіонів півдня й сходу України

 • 254288 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. російський президент володимир путін підписав "договори" щодо анексії окупованих регіонів півдня й сходу України, з посиланням на трансльовану росЗМІ "церемонію" передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, путін підписав "договори" про "прийняття до складу рф" окупованих російськими військами територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей за підсумками псевдореферендумів, які назвала фіктивними Україна та Захід.

Також підписи під "договорами" поставили ватажки так званих "днр" та "лнр" денис пушилін та леонід пасічник, а також призначені рф "глави" Херсонської та Запорізької так званих "військово-цивільних адміністрацій" володимир сальдо та євген балицький.

Церемонія проходила у Георгіївській залі Великого Кремлівського палацу. На неї були запрошені російські сенатори та депутати.

попри оголошення путіним про анексію 30 вересня, формально цей процес ще не завершився. Її мають схвалити конституційний суд, дума та рада федерації рф. Засідання останньої заплановане на 4 жовтня.

Раніше

30 вересня путін під час церемонії заявив, що хоче переговорів, але без обговорення анексії окупованих територій.

Ще 27 вересня на засідання Радбезу ООН Президент Володимир Зеленський заявив, що визнання росією результатів так званого "референдуму" на окупованих територіях означатиме, що з путіним немає про що говорити.

Українські Національні Новини

Політика