putin-zapevnyv-shcho-seriozno-stavytsia-do-myrnykh-propozytsii-trampa-shchodo-ukrainy

путін запевнив, що серйозно ставиться до "мирних пропозицій" Трампа щодо України

 • 26347 переглядiв

Президент росії володимир путін запевнив, що серйозно ставиться до "мирних пропозицій" кандидата у президенти США Дональда Трампа. А втім, він також визнав, що не знає конкретних планів лідера республіканців.  Про це він заявив під час пресконференції в Астані, пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Той факт, що пан Трамп, як кандидат у президенти, заявляє, що він готовий і хоче зупинити війну в Україні, ми ставимося до цього досить серйозно

- заявив путін під час пресконференції на саміті Шанхайської організації співробітництва в Астані.

Водночас російський лідер зазначив, що "не ознайомлений зі можливими пропозиціями щодо того, як він (Трамп - ред.) збирається це робити".

І це, звичайно, ключове питання. Але я не сумніваюся, що він говорить це щиро. І ми це підтримуємо

- підсумував путін

Контекст

Агенція Reuters повідомила, що радники експрезидента США Дональда Трампа представили план, згідно з яким той у разі переобрання надаватиме Україні додаткову військову допомогу, тільки якщо Київ погодиться на переговори з РФ.

Водночас Вашингтон попередить Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України.

Нагадаємо

Білий дім відкидає план радників Трампа закінчити війну в Україні шляхом примусу Києва до переговорів з росією, заявляючи, що будь-яке рішення про переговори має бути схвалене Україною, і що США не змушуватимуть Україну відмовлятися від територій.

Популярні

Новини по темі

Залужний вже вирушив до Великої Британії - ЗМІ

 • 26268 переглядiв