ukenru
putin-poyasniv-chomu-tak-sturbovaniy-mozhlivistyu-vstupu-ukrayini-do-nato

Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО

 • 23525 переглядiв

КИЕВ. 8 грудня. УНН. Росію турбує можливість вступу України до НАТО. Як вважає президент Росії Володимир Путін, за цим "піде розміщення в Україні відповідних військових баз і загрозливої Росії зброї", передає УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

"Нас не може не турбувати перспектива можливого прийняття України в НАТО, тому що за цим, безумовно, піде розміщення там відповідних військових контингентів, баз і зрої, що нам загрожує. Для Росії було б злочинною бездіяльністю безвольно спостерігати за подіями навколо можливого вступу України в НАТО", — заявив Путін.

Російський президент назвав "дуже чутливою" темою для РФ розширення НАТО, в тому числі на Україну, зазначивши, що це ключове питання.

Додамо

Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штаті зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

Нагадаємо

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели двосторонні переговори у форматі телемосту, які тривали дві години.

Як повідомляв УНН, сьогоднішня розмова двох лідерів — п'ята з моменту вступу Байдена на посаду американського президента. Раніше глави двох держав тричі спілкувалися по телефону, а в середині червня вони провели в Женеві очну зустріч.

Очікувалося, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

На початку зустрічі президенти обмінялися привітаннями. Байден, першим взявши слово, висловив надію на очну бесіду з Путіним у майбутньому.

Українські Національні Новини

Політика