putin-poki-ne-zaminyuvatime-shoygu-schob-ne-viglyadalo-nibi-vin-postupivsya-prigozhinu-isw

путін поки не замінюватиме шойгу, щоб не виглядало поступкою пригожину - ISW

 • 598303 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російський диктатор володимир путін не буде замінювати главу міноборони рф сергія шойгу, щоб це не виглядало, ніби він виконує вимогу ватажка ПВК "вагнер" євгена пригожина, який домагався звільнення шойгу. Про це пише УНН з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Цитата

«кремль, ймовірно, намагається дати зрозуміти, що шойгу поки що збереже свою позицію і що путін не піддасться на спробу шантажу пригожина», - написали аналітики.

Деталі

Те, що шойгу залишиться, свідчить повідомлення міноборони росії про те, що 26 червня він нібито відвідав невстановлений передовий командний пункт Західної групи російських військ в Україні. Це була його перша публічна поява після поїздки пригожина на москву

Раніше міноборони рф зазначало, що західна група військ діє на лінії Куп'янськ-Сватове в Харківській і Луганській областях.

Повідомлялося, що шойгу зустрівся з командувачем цієї групи військ євгеном нікіфоровим і ставив перед ним завдання не допустити просування українських військ на фронті.

Втім, як стверджують аналітики ISW, шойгу, не відвідав штаб-квартиру зс рф у ростові-на-дону після того, як місто було захоплене «вагнерівцями», і не зв'язувався іншим чином із силами зс рф на півдні України після завершення заколоту пригожина.

«Наразі незрозуміло, чи замінить кремль шойгу і герасимова, але малоймовірно, що кремль негайно піде на такі радикальні зміни в командуванні, оскільки це виглядало б як поступка вимогам Пригожина», - зазначили аналітики.

Нагадаємо

євгеній пригожин оголосив про похід у глиб рф, після того як російське міноборони, нібито завдали удару по тилових групах «вагнера». Пригожин вимагав, зокрема, зустрічі з міністром оборони шойгу.

Після дня "походу на москву" пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що “розвертає колони”.

У кремлі водночас заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він "піде в білорусь".Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

Справу проти пригожина на 26 червня так і не закрили.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Паломники вирушають до Мекки на хадж попри високі ціни

     • 723410 переглядiв

    У Сербії звільнили трьох косовських поліцейських

     • 585818 переглядiв

    У середині тижня місцями температура спаде - синоптики

     • 556405 переглядiв