putin-dozvolyv-rosnafti-ta-desiatkam-derzhkompanii-zasekretyty-informatsiiu-pro-sebe

путін дозволив "Роснафті" та десяткам держкомпаній засекретити інформацію про себе

 • 22015 переглядiв

путін підписав указ, що дозволяє певним державним компаніям, таким як "Роснафта", приховувати корпоративну інформацію з 1 липня 2023 року у відповідь на "недружні дії" з боку США та інших країн.

путін надав низці компаній, включаючи "Роснафту" та її дочірніми компаніями, право не розкривати корпоративну інформацію з 1 липня 2023 року через санкційні ризики. Відповідний указ №903 опубліковано на офіційному порталі правової інформації рф, передають російські ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Як випливає з указу,право частково не розкривати інформаціюнадано компаніям "з огляду на потребувжиття невідкладних заходів у відповідь на недружнітасуперечливі щодо міжнародного права США й закордонних держав і міжнародних організацій,що приєдналися до них.

Компанії, включені до переліку, можуть самостійно визначати, про яку інформацію повідомляти в тому випадку, якщо розкриття інформації може "привести до введення заходів обмежувального характеру".

У цьому випадку компанія буде зобов'язана направити до Центрального банку повідомлення, що містить інформацію, яку вона не захотіла розкривати.

Крім "Роснафти" та її дочірніх компаній, у перелік увійшли зокрема нафтові компанії "Башнафта" та "Славнафта", Всеросійський банк розвитку регіонів (ВБРР) та банк "Пересвіт", а також виробник продукції органічного синтезу "Уфаоргсинтез".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін підписав бюджет росії: військові витрати досягнуть рекордного значення з часів СРСР

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Швеція підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

     • 21663 переглядiв

    Дружину Буданова отруїли важкими металами - ЗМІ

     • 24559 переглядiв

    Середня зарплата в Україні впала на 3,3% за квартал

     • 24343 переглядiв