ptsu-rozviyala-mifi-pro-shkidlivist-postu-dlya-zdorovya

ПЦУ розвіяла міфи про шкідливість посту для здоров'я

 • 12499 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. В Православній Церкві України спростували міф, що піст корисний тільки для сильних духом та здорових людей, а при стресі та захворюваності – він не є доцільним. Відповідне повідомлення було опубліковане на сторінці ПЦУ в Facebook, передає УНН.

"Дехто вважає, що піст корисний лише для сильних духом і здорових тілом людей. А в сучасному житті, при його шаленому темпі й високому рівні стресовості та захворюваності, постування не є доцільним, бо воно нібито негативно впливає на самопочуття людини. Таке твердження є помилковим із багатьох причин. Найперше варто розуміти, що піст – це не лише добровільна відмова від певного роду їжі. Це найперше боротьба з гріхом через стримування та обмеження власних бажань заради духовного зростання", - сказано у повідомленні.

Вказано, що відмова від певної їжі не є метою посту, а лише допомагає обмежити власні бажання та стримувати негативні почуття, щоб було легше пройти духовний піст. Таким чином можна виявити внутрішні проблеми і вирішити їх за допомогою покаяння, молитв та добрих справ, що призведе до самовдосконалення та допоможе подолати тимчасові труднощі.

"Щодо обмеження у їжі варто додати також те, що лікарі-дієтологи наводять багато переконливих доказів користі для фізичного здоров’я та довголіття тимчасового утримання від певного роду їжі. А зважаючи на те, що в сучасному світі можна придбати або виростити для себе різноманітні овочі, фрукти, ягоди, трави тощо, а також те, що в Інтернеті можна знайти безліч рецептів пісних страв, стає очевидним, що піст – це не лише корисно, але і дуже смачно! Отже, шкідливі для здоров’я не піст, а вседозволеність, не стримання, надмірність, не тиша, а хаос", - вказано у повідомленні.

Також в ПЦУ радять відмовитись від усього зайвого, що відволікає, та зменшити інформаційний шум – відмовитись від телевізора, радіо, музики, смартфону – щоб побути наодинці з Богом, приділити час близьким і знайти час на те, на що раніше його не вистачало

"І ви помітите, як оздоровлюєтеся, виліковуєтеся, знаходячи всередині та навколо себе втрачену гармонію. Піст – це ніяк не шкода, це необхідна користь для кожного. І хто розпочав цей шлях, головне, не сходити з нього. А якщо трапляються падіння, то треба знаходити сили, підводитися і крокувати далі. Адже йти до спасіння ніколи не пізно!", - резюмували в ПЦУ.

Раніше в ПЦУ нагадали, що піст, це не лише про їжу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ПЦУ розвіяла міфи про шкідливість посту для здоров'я

     • 12499 переглядiв

    Літак ВПС Пакистану розбився в Ісламабаді

     • 18325 переглядiв

    На Одещині на подвір'ї будинку вибухнула граната

     • 12301 переглядiв

    Зранку столиця стоїть у заторах

     • 18036 переглядiв