ptrk-rbs-56-bill-shvedski-dzhavelini-na-sluzhbi-zsu

ПТРК RBS-56 BILL — шведські "джавеліни" на службі ЗСУ

 • 566313 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. В озброєнні українських військових є ПТРК RBS-56 BILL, який призначений для атаки броньованої техніки в найслабше місце — зверху. Про це повідомляє Медійний центр Сил оборони, пише УНН.

Цитата 

“RBS 56 BILL — шведський переносний протитанковий ракетний комплекс середньої дальності з проводовим наведенням, розроблений компанією Saab Bofors Dynamics. Комплекс призначений для боротьби із захищеними рухомими об’єктами. ЗСУ отримали у розпорядження цей ПТРК в рамках міжнародної допомоги у квітні цього року”, — йдеться у повідомленні. 

Склад   

Комплекс складається з триноги, ракети в контейнері та прицільного блоку. Загальна вага — 45,8 кг. Комплекс має як денний, так і інфрачервоний нічний приціли.  

Принцип роботи   

Як і Javelin, ракети BILL призначені для атаки броньованих цілей в їх найслабше місце – зверху. Але особливістю шведського ПТРК є спрямування кумулятивного струменя бойової частини відхилено від поздовжньої осі ракети на 30 градусів. Відтак траєкторія польоту ракети вище лінії прицілювання на 1,05 м, завдяки чому вдається уникати зустрічі з перешкодами на місцевості. Це не тільки максимізує смертоносність BILL проти танків, але й дозволяє легко атакувати броньовані машини, що ховаються в укриттях.   

Модернізована версія ракети BILL 2 має тандемну бойову частину здатну вражати броньовані цілі оснащенні активним захистом. Вона має три режими стрільби, які дозволяють вести вражати важко так і легкоброньовані цілі, а також цілі в укриттях, зокрема кулеметні розрахунки.   

Ефективна дальність стрільби ПТРК — 2,2 км. Час польоту ракети на максимальну дальність становить 13 секунд.  

За словами командування підрозділів, що беруть активну участь в наступальних діях, шведські ПТРК показали себе дуже ефективно. Лише протягом червня бійцями одного з підрозділів за допомогою шведських ПТРК було знищено п’ять ворожих цілей.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ПТРК RBS-56 BILL — шведські "джавеліни" на службі ЗСУ

     • 566313 переглядiв

    У Запоріжжі пролунав вибух - ЗМІ

     • 710877 переглядiв

    Про пригожина вже можна забути — Подоляк

     • 550704 переглядiв

    16 липня: Всесвітній день змій, День без купальника

     • 1365053 переглядiв