pryntsypy-pereimenuvannia-ne-mozhna-zminiuvaty-v-ruchnomu-rezhymi-deputat-brovarskoi-miskrady-pro-mozhlyvu-zminu-nazvy-mista

Принципи перейменування не можна змінювати в ручному режимі - депутат Броварської міськради про можливу зміну назви міста

 • 185722 переглядiв

При перейменуванні вулиць, населених пунктів тощо мають діяти однакові підходи, які не можна змінювати в ручному режимі на догоду чиїмось примхам. Таку думку стосовно ініціативи деяких нардепів перейменувати Бровари на Броварі висловив депутат Броварської міської ради Юрій Чередник в коментарі УНН.

Депутат зазначив, що на сьогоднішній день існує багато інших першочергових питань, які стосується життєдіяльності як броварчан, так і українців в цілому. Тому, він вважає, що підіймати питання перейменування Броварів на Броварі на даний час зовсім не доречно.

Водночас за його словами, при перейменуваннях необхідно дотримуватися однакових підходів та принципів.

Якщо ми говоримо, взагалі, за перейменування міст, вулиць, областей то ми повинні прослідковувати певні правила стосовно цього. І на мою думку ці правила повинні бути однаковими. І якщо раніше перейменування цілком по Україні відбувалися згідно Закону про декомунізацію, то ми і далі іти згідно цих правил. Чи підпадають тоді Бровари під цей закон? Це зовсім інший підхід. Тобто, спочатку у нас діє закон, а потім діють якісь свої примхи і бажання. Наскільки я це розумію, про перейменування на Броварі говорять, бо раніше наше місто, нібито, так колись називалося. Але раніше міста називалися і радянськими назвами. То що? Треба повертатися у ті часи? Правила повинні бути одні при перейменуванні. Якщо ми працюємо по закону про декомунізацію, то таким чином. А не так що спочатку один закон, а потім в ручному режимі ми корегуємо, і потім під кожен населений пункт підходимо по-іншому,

- зазначив Юрій Чередник.

Депутат вважає, що з такими підходами ситуації, взагалі, можна довести до абсурду.

Якщо ми говоримо про нашу ОТГ, у склад котрого входить також і село Требухів, я читав що колись Требухів по-іншому називався. То давайте ми звернемося до інституцій, які прослідковують історичні назви всіх міст і селищ і всю Україну перейменуємо на дорадянські роки. Однозначно так не можна робити,

- додав Чередник.

За його словами, депутати Броварської міської ради будуть відстоювати нинішню назву міста. Цю позицію підтримує більшість броварчан, які проти перейменування.

Без участі громади такі рішення не повинні прийматися – Асоціація міст України про бажання деяких нардепів перейменувати Бровари05.07.24, 15:03

Додатково

Депутат Броварської міської ради Лідія Сенько вважає, що підіймати питання перейменування міст зараз зовсім не доречно, треба усі зусилля спрямувати на підтримку Збройних сил України. А вже після перемоги розбиратися із назвами населених пунктів.

Її колега, депутат Ігор Кравцов зазначає, що перейменування створить додаткові труднощі для керівників деяких комунальних установ і некомерційних підприємств. Частина медичних працівників навіть може залишитися без зарплати.

Категорично проти перейменування виступають відомі броварчани: багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання Олег Лісогор, майбутня учасниця Олімпійських ігор в Парижі, борчиня Аліна Грушина (Акобія), ексчеспіон світу з боксу серед професіоналів Юрій Нужненко та багато інших.

Контекст

Група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським зареєструвала у Верховній Раді постанову про перейменування Броварів на Броварі.Місцеві жителі, з якими поспілкувався УНН, не підтримують цю ідею. Зокрема, вони не розуміють, звідки, власне, взялася назва "Броварі", яка, до того ж ще й не надто гарно звучить.

Також жителі Броварів говорять, що нардепам просто немає чим зайнятися. А такі суперечливі рішення зараз точно не на часі.

Сумнівні політичні бали: як одна партія намагається позбавити голосу жителів Броварів05.07.24, 13:59

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині збили ворожий дрон - ОК "Північ"

     • 21646 переглядiв