proyekt-doroga-dobra-vid-wog-ta-fondu-masha-zibrav-4-15-mln-grn-dlya-poryatunku-ditey-scho-postrazhdali-vid-viyni

Проєкт "Дорога добра" від WOG та "Фонду Маша" зібрав 4,15 млн грн для порятунку дітей, що постраждали від війни

 • 51774 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Понад 4 млн грн для закупівлі критично необхідного медичного обладнання в лікарні, що рятують дітей, які постраждали від війни. Таку суму закумулювали завдяки клієнтам мережі АЗК WOG за два місяці проєкту «Дорога добра». Цю ініціативу компанія реалізовує спільно з громадською організацією «Фонд Маша», повідомляє УНН

Деталі 

Фіолетові горнятка українці добре знають. На WOG вони з’являються щороку під час дії проєкту «Дорога добра». Смакуючи улюблений гарячий напій в такому горнятку, клієнти мережі АЗК роблять свій внесок до загальної мети – збереження дитячих життів. Цього року вартість горнятка становила 5 гривень, з їх продажу планували зібрати 3 млн грн на закупівлю обладнання для лікарень, де рятують дітей, які постраждали від війни.

На ці кошти організатори планували придбати біохімічний аналізатор для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні, сучасну рентгенівську систему й обладнання для цифрових рентгенівських знімків для Міської дитячої лікарні №5 Запоріжжя.

Однак українці ще раз довели, що ми – нація небайдужих. Бажання прийти на допомогу дітям, чиє життя й здоров’я опинилося під загрозою, виявила рекордна кількість людей. Завдяки сотням тисяч небайдужих сердець вдалося закумулювати на рахунку проєкту 4,15 млн грн!

Ці кошти будуть передані благодійному партнеру, громадській організації «Фонд Маша», співзасновниця якої Маша Єфросиніна є амбасадором «Дороги добра» останні п’ять років. На них фонд придбає обладнання для лікарень Одеси та Запоріжжя. Та, що надзвичайно важливо, завдяки додатково зібраній сумі, вкрай необхідне обладнання отримає ще один заклад – Обласна Харківська дитяча клінічна лікарня.

Цей медзаклад з першого дня війни працював під постійними обстрілами, рятуючи сотні життів. Піддавався ракетним атакам, але не зупинявся. В лікарні працює велике реанімаційне відділення, проводиться до 6000 складних дитячих операцій на рік.

Там рятують і онкохворих дітей, і новонароджених, і дітей з тяжкими пораненнями. На зібрані в рамках проєкту додаткові кошти для лікарні буде закуплено прилад скринінгу слуху новонароджених, аналізатор критичних станів, що використовується в невідкладних ситуаціях навіть за межами лікарні. Операційні лампи для реанімаційних, що через постійні перепади світла перестали працювати, портативну стоматологічну установку та інше обладнання.

Геннадій Карлінський, директор з маркетингу мережі АЗК WOG:

«З кожним роком масштаб проєкту «Дорога добра» зростає, він знаходить все більший відгук в суспільстві. Ми бачимо, як доброта стає частиною української ідентичності, як за сімнадцять років виросло нове покоління людей з великою глибиною емпатії. Про це свідчать, зокрема, цьогорічні результати проєкту. Ми планували зібрати кошти на вартісне обладнання для двох лікарень. Та завдяки небайдужості наших клієнтів змогли зібрати коштів достатньо, щоб допомогти вирішити низку гострих потреб ще одного медичного закладу. Ми вкотре пересвідчилися, що звичайні фіолетові горнятка можуть творити дива. Щиро дякуємо за це кожному, хто долучився до «Дороги добра».

Маша Єфросиніна, амбасадор та співорганізатор проєкту «Дорога добра»:

«В підтримці «Дороги добра» я вбачаю особливу місію, оскільки проєкт дає можливість вирішувати критичні питання, пов'язані зі збереженням життів маленьких українців. З початком повномасштабної війни вона стала більш значущою: медичні заклади, які отримали нову категорію пацієнтів – поранених дітей, ургентно потребували спеціалізованого обладнання для їхнього порятунку. І я дуже вдячна українцям, які долучились до проєкту, за те, що ми маємо змогу допомогти їх рятувати. Зараз все частіше чуємо про втому від війни, або, що вже звикли до неї і, зрештою, втратили чутливість, все менше донатять… Однак бачимо іншу ситуацію, коли за короткий строк збираємо суму, на третину більшу, ніж планували. Це свідчить про дух єдності і опору, які всередині нас не згасають».

За роки реалізації ініціативи «Дорога добра» до неї долучились мільйони українців. Саме завдяки їм вдалося придбати обладнання для понад 30-ти дитячих лікарень різного профілю. А це – тисячі маленьких пацієнтів, які змогли отримати необхідну допомогу!

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Rheinmetall оголосив про контракт на постачання танків Leopard 1 в Україну

     • 64049 переглядiв

    В Донецьку нова "бавовна": що відомо

     • 120211 переглядiв