ukenru
providni-kompaniyi-zvyazku-v-ssha-pogodilisya-vidklasti-rozgortannya-5g

Провідні компанії зв'язку в США погодилися відкласти розгортання 5G

 • 17343 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Дві найбільші телефонні компанії США AT&T і Verizon дали згоду у відповідь на прохання американського уряду відкласти розгортання послуг 5G цього тижня, повідомили напередодні у Федеральному авіаційному управлінні США (FAA), пише УНН.

Обидві телефонні компанії - AT&T і Verizon - оголосили пізно ввечері в понеділок, що відкладають запуск 5G на два тижні.

Цитата:

"FAA дякує AT&T і Verizon за згоду на добровільну відстрочку і за запропоновані ними заходи щодо зниження ризику", - йдеться в повідомленні відомства.

Деталі

За даними агентства, компанії, що займаються бездротовим зв'язком, також запропонували вжити низку заходів щодо зниження ризиків, порівнянних з заходами, використовуваними в Європі. "Ми вважаємо, що це могло б істотно зменшити збої в роботі повітряного транспорту", - додали в FAA.

"Ці додаткові заходи щодо пом'якшення наслідків будуть діяти протягом шести місяців поблизу 50 аеропортів, які вважаються найбільш важливими для авіаційного сектора США", - додали в авіаційному агентстві США.

Що було раніше

Міністр транспорту США Піт Буттіджедж і Федеральне авіаційне управління (FAA) раніше зробили запит у зв'язку з побоюваннями з приводу безпеки польотів.

Найбільші світові виробники літаків, Airbus і Boeing, попередили, що бездротові сигнали 5G в C-діапазоні можуть створювати перешкоди для чутливої електроніки літака і заважати польотам.

AT&T і Verizon спочатку відхилили запит, перш ніж погодитися.

Вони вже відкладали плани запуску 5G наприкінці минулого року.

Українські Національні Новини

Новини Світу