ukenru
protses-peredachi-ordlo-15-osib-perebuvaye-na-finishniy-pryamiy-sbu

Процес передачі ОРДЛО 15 осіб перебуває на фінішній прямій - СБУ

 • 5430 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Процес передачі в ОРДЛО 15 осіб перебуває на фінішній стадії. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі "112 Україна", передає УНН.

"Я б сказав, на фінішній прямій (процес передачі - ред.). Ми діємо в рамках закону, ми не піратська республіка, є певна процедура, за якою ми йдемо... Це люди, які мають безпосереднє відношення до АТО, їх подавали в списку. Як знак доброї волі, 6 жінок і 9 хворих. Сподіваємося, що з боку Москви теж буде прийнято рішення напередодні свят, ми сподіваємося, що це так звана православна держава буде діяти як Україна", - сказав Ю.Тандіт.

При цьому він підкреслив, що Україна продовжує робити все для того, щоб звільнити своїх полонених з ОРДЛО.

"Ми робимо все, щоб звільнити наших решту хлопців. Ми запропонували безпрецедентну умову операції, ми готові віддавати за кожного нашого героя чотирьох. Ми говоримо, що ми готові віддати 228, забравши 57 осіб. Для нас це дуже важливо. Ми розуміємо, що рішення ухвалюються в Кремлі і ми робимо все, щоб процес відновився", - сказав він.

"Ми використовуємо абсолютно всі методи, починаючи від допомоги з боку спеціальних служб, закінчуючи послугами волонтерів. Також нам допомагають представники церкви. У одного з наших заручників в руці куля... Ми проводимо спеціальні заходи, щоб розуміти, що там всередині. Нам допомагають міжнародні організації, які з ними трапляються. Ми знаємо, в якому стані вони знаходяться. Так, звичайно (знаємо, в яких умовах утримуються)", - додав Ю.Тандіт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП