ukenru
protesti-v-parizhi-politsiya-zastosuvala-do-protestuvalnikiv-slozoginniy-gaz-zatrimano-120-osib

Протести в Парижі: поліція застосувала до протестувальників сльозогінний газ, затримано 120 осіб

 • 3995448 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. У Франції під час протестів проти пенсійного законопроєкту поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ, було затримано 120 осіб. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Демонстрація проходила на березі річки Сени поблизу парламенту, де раніше в четвер, 16 березня, прем’єр-міністр Елізабет Борн оголосила, що її уряд просуватиме реформу за допомогою спеціального положення конституції, оскільки не зміг отримати необхідну підтримку від опозиційної консервативної партії "Республіканці".

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів на площі Згоди в Парижі, де близько 7000 людей протестували проти пенсійних змін уряду під час спонтанного та незапланованого мітингу. Репортер Reuters повідомив, що бачив, як бруківку кидали в поліцію, яка кинулася розганяти групи протестувальників.

Як пише AP, демонстранти розпалили багаття на площі Згоди багаття, а коли настала ніч, поліція хвилями кинулася на демонстрантів, щоб звільнити вулиці. Невеликі групи тих, кого вигнали, рухалися довколишніми вулицями, влаштовуючи вуличні пожежі. Поліція повідомила, що щонайменше 120 було затримано.

Подібні сцени повторилися в багатьох інших містах, від Ренна та Нанта на сході до Ліона та південного портового міста Марселя, де були розбиті вітрини магазинів та фасади банків, повідомляють французькі ЗМІ. Радикальні ліві групи були звинувачені принаймні в частині руйнувань.

Il est 19h50 sur la place de la Concorde où les forces de l’ordre ont tiré des lacrymos et utilisé le canon à eau pour disperser les manifestants. #ReformeDesRetraites pic.twitter.com/tAZLR22mBu

— Pierre Bouvier (@pibzedog) March 16, 2023

Il est un peu plus de 20 h 30, nouvelle charge, lancés de projectiles, de lacrymos, interpellations. La situation reste tendue. #ReformeDesRetraites pic.twitter.com/9eNXgafNB9

— Pierre Bouvier (@pibzedog) March 16, 2023

Нагадаємо

У четвер, 16 березня, тисячі людей зібралися у столиці Франції, щоб висловити протест уряду президента Еммануеля Макрона, який нав'язав неоднозначну реформу пенсійного забезпечення без голосування у парламенті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП