ukenru
protesti-proti-rozmischennya-evakuyovanikh-z-kitayu-budut-rozsliduvati-u-dekilkokh-oblastyakh-danilov

Протести проти розміщення евакуйованих з Китаю будуть розслідувати у декількох областях - Данілов

 • 12427 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. На решті територій України, де відбувались акції проти розміщення українських громадян, евакуйованих з Китаю на тлі спалаху коронавірусу, буде проводитись розслідування зазначених подій. Про це на брифінгу у Нових Санжарах сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

"Нам дуже шкода через те, що відбувалось на решті території – Тернопільської, Львівської області, коли в цьому навіть приймали участь святі отці – це трошки виходить за певну межу", - сказав секретар РНБО.

На питання журналіста про те, чи буде в цих областях теж проведено розслідування, він відповів: "Звичайно".

"Де відбувались ці процеси – обов’язково буде дана правова оцінка", - заявив Данілов.

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко при цьому нагадав, що одне з кримінальних проваджень після подій в Нових Санжарах було розпочато за статтею 161 ККУ.

"Це дискримінація громадян в залежності від різних обставин. В даному разі ми розуміємо, що йде дискримінація громадян, які мають отримати допомогу від держави. Тому не виключено, ми можемо говорити, що можуть нести відповідальність, можливо за цією статтею, можливо за іншими, в тому числі ті, хто підбурював до нелюдського ставлення до громадян і в інших областях", - додав він.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП