ukenru
protesti-na-pidtrimku-navalnogo-silovik-vdariv-zhinku-nogoyu-u-zhivit-yiyi-ryatuyut-v-reanimatsiyi

Протести на підтримку Навального: силовик вдарив жінку ногою у живіт, її рятують в реанімації

 • 27533 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Жителька російського Санкт-Петербурга Маргарита Юдіна, яку під час протестів у Росії в суботу вдарив ногою в живіт поліцейський, перебуває в реанімації. Про це повідомляє BBC Україна, передає УНН.

Цитата

"Вона перебуває в кардіо-хірургічній реанімації. Стан важкий. Переведення на терапію не було", - цитують російські ЗМІ представника реанімаційного відділення у НДІ Швидкої допомоги імені Джанелідзе.

Деталі

В опублікованому напередодні відео помітно, як жінка питає співробітників ОМОНу, за що вони затримали молодика. Один з них б'є її ногою в живіт, жінка падає на асфальт. У Юдіної діагностували струс мозку.

Вранці у неділю надійшли суперечливі повідомлення про постраждалу.

Видання "Подъем" цитувало директора НДІ Швидкої допомоги ім. Джанелідзе Вадима Мануковського, який сказав, що жінка "почуває себе чудово". "У неї легка травма, там взагалі жодних проблем. Вона при тямі, відчуває себе чудово, я б її взагалі виписав", - сказав Мануковський.

Натомість Telegram-канал "База" повідомив, що стан 54-річної Маргарити Юдіної вночі погіршився, її перевели до реанімації.

У МВС Росії заявили, що почали перевірку через дії поліцейського.

Варто нагадати

У Росії 23 січня відбулися акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся після лікування на батьківщину з Німеччини. Правозахисники повідомили про рекордні затримання на акціях на підтримку Навального - 3521 особу. Затримували і дружину Навального Юлію, проте потім відпустили.

Українські Національні Новини

Новини Світу