proryv-zsu-v-kurskii-oblasti-v-odkb-kazhut-shcho-rosiia-ne-zvertalas-za-dopomohoiu-zmi

"Прорив ЗСУ в Курській області": в ОДКБ кажуть, що росія "не зверталась за допомогою" - ЗМІ

 • 32193 переглядiв

Секретаріат ОДКБ повідомив, що росія не зверталася за військовою допомогою через ситуацію в Курській області. Організація стежить за розвитком подій і діятиме відповідно до свого Статуту.

росія начебто офіційно не зверталася за допомогою до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) через ситуацію у Курській області, передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

"Офіційних переговорів та зустрічей для обговорення ситуації у прикордонних областях росії не було", - йдеться у відповіді Секретаріату ОДКБ на запит казахської служби Радіо Свобода.

"Згідно з процедурою, прийнятою в ОДКБ, держава-член об’єднання, у якої виникла потреба у військовій допомозі, має офіційно звернутися до Організації. Такого звернення з боку рф у зв’язку із ситуацією в Курській області на цей час не було", – йдеться у відповіді Секретаріату ОДКБ.

"Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур": Зеленський зібрав нараду по курській області14.08.24, 15:49

У відповіді організації зі штаб-квартирою у Москві входження ЗСУ до Курської області названо начебто "новим етапом ескалації військового конфлікту у зоні відповідальності ОДКБ".

"Наша аналітична служба працює у цілодобовому режимі. Ми уважно стежимо за розвитком ситуації і діятимемо строго відповідно до Статуту Організації", – йдеться у відповіді Секретаріату.

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Популярні

Новини по темі

У Лубнах на Полтавщині пролунав вибух - ЗМІ

 • 25145 переглядiв