proponuvali-fiktivniy-shlyub-z-lyudinoyu-z-obmezhenimi-mozhlivostyami-schob-viyikhati-za-kordon-na-donechchini-khlopets-zdav-politsiyi-zhinok

Пропонували фіктивний шлюб з людиною з обмеженими можливостями, щоб виїхати за кордон: на Донеччині хлопець здав поліції жінок

 • 160617 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. На Донеччини прокуратура повідомила про підозру трьом жінкам, які намагалися виманити з 20 - річного хлопця 270 тис. гривень, одруживши на жінці з обмеженими можливостями, мотивуючи це тим, що він зможе виїхати за кордон. Про це пише УНН з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

За даними слідства, у травні 2023 року троє мешканок Костянтинівки організували злочинну схему, допомагаючи переправляти чоловіків призовного віку через державний кордон під час вії воєнного стану.

Підозрювані познайомились з 20-річним хлопцем, який шукав заробіток. Вони запевнили його у тому, що для уникнення мобілізації та влаштування на роботу він повинен поїхати з країни.

Жінки запропонували «призовнику» укласти фіктивний шлюб з однією з них, а саме 31-річною підозрюваною, яка має інвалідність 2 групи. За їхнім задумом чоловік мав виїхати зі своєю «обраницею» за кордон у якості супроводжуючого. Свої послуги винахідливі жінки оцінили у 270 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перешкоджав врученню повісток: повідомлено про підозру львівському блогеру

Крім того, вони запевнили «нареченого» у тому, що мають вплив на співробітника одного з ВДРЦС у Краматорському районі. Він мав не звертати увагу на різницю у віці та прискорити оформлення шлюбу.

Після отримання пропозиції чоловік звернувся до правоохоронців. 24 липня 2023 року уклавши так званий шлюб та отримавши свідоцтво, він передав підозрюваним обумовлену суму, після чого двох жінок затримали поліцейські.

Наразі одній з них вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно ще двох – клопотання розглядаються у суді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Лісові пожежі в Греції за два тижні після початку вщухли

     • 382746 переглядiв