ukenru
propahanda-zaluchaie-rosiiske-viddilennia-chervonoho-khresta-dlia-heneratsii-feikiv

Пропаганда залучає російське відділення Червоного Хреста для генерації фейків

 • 34442 переглядiв

Російська пропаганда використовує Червоний Хрест для створення фейкових новин, а потім розвінчує їх і звинувачує "ворога", як показали витоки кремлівських документів, що свідчать про те, що Червоний Хрест отримував фінансування для окупованих регіонів, що потенційно може призвести до його виключення з міжнародної системи.

14 березня російські ресурси заявили, що повідомлення про пошук авто з логотипом Червоного Хреста, яким нібито пересуваються українські диверсанти в бєлгородській області, – фейк. Самим створити фейк, примусити повірити в нього, а потім розвінчати і звинуватити в цьому "противника" – це в стилі російської пропаганди, пише Центр стратегічних комунікацій, передає УНН.

Деталі

Як відзначає Центр стратегічних комунікацій, не є таємницею, що саме російське відділення цієї міжнародної організації (рЧХ) є слухняним інструментом окупаційної політики кремля.

Про відверто злочинні дії російського Червоного Хреста вже відомо в Європі, і це може призвести до ліквідації організації. Усе – через виток внутрішніх документів адміністрації президента рф, які доводять отримання Червоним Хрестом бюджету на так звані "нові регіони", пише The Guardian.

Доповнення

МЗС Великої Британії (один із найбільших спонсорів ЧХ) заявило, що очікує на "результати розслідування цих звинувачень", а представник МЗС Швеції – що ЧХ має вжити "швидких дій відповідно до свого Протоколу, який включає такі заходи, як усунення з посади".

Розслідування може завершитися виключенням російського Червоного Хреста з міжнародної системи, як це було у випадку з білоруським відділенням після визнання його голови винним у викраденні українських дітей.

Доказів зв’язку ЧХ із Кремлем вже достатньо. Наприклад, очільник російського ЧХ Павло Савчук підписав угоду з табором "Артек" в окупованому Криму, який перебуває під санкціями за участь у "патріотичному перевихованні" викрадених українських дітей.

А в таборі "Дитячий спецназ" у Ханти-Мансійську діти відпрацьовували рукопашний бій, володіння ножем та стрільбу з автоматів разом зі співробітниками РЧХ. В компанії з парамілітарною організацією "Бойове Братство" співробітники РЧХ проводили військовий вишкіл для дітей, хоча протокол Червоного Хреста прямо забороняє участь у подібних акціях.

Путінська ЦВК скаржиться на "руку Заходу", яка заважає фальсифікувати псевдовибори15.03.24, 22:43 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна