ukenru
proniknennya-u-vindzorskiy-zamok-zatrimaniy-zayavlyav-pro-namir-vbiti-yelizavetu-ii

Проникнення у Віндзорський замок: затриманий погрожував вбити Єлизавету ІІ

 • 20935 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Затриманий за проникнення на територію Віндзорського замку Джасвант Сінгх Чайл заявляв про намір вбити королеву Великої Британії Єлизавету ІІ. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Sun.

Деталі

Як зазначають, 19-річний підозрюваний  за 24 хвилини до того, як його заарештували на території резиденції монарха, в одну із соцмереж завантажив відео, в якому він у масці та зміненим голосом розповів про свої плани.

"Я спробую вбити Єлизавету, голову королівської родини. Це помста за тих, хто загинув у бійні 1919 року. Це також помста за тих, кого вбили, принижували та дискримінували через їхню расу", — цитує слова зловмисника видання The Sun.

Ідеться про події у Амрітсарі (Північна Індія) 1919 року, коли колоніальні війська Британської імперії розстріляли під час демонстрації мирних жителів. Тоді загинуло 379 протестувальників, дістало поранення приблизно 1200 людей.

Нагадаємо

Раніше повідомляли, що британська поліція затримала озброєного чоловіка, який зміг проникнути на територію Віндзорського замку, де королева Великої Британії Єлизавета II із сім'єю святкувала Різдво.

Зловмисник не встиг увійти до жодної будівлі увійшов на територію. Після обшуку у нього виявили арбалет.

Українські Національні Новини

Новини Світу