ukenru
prolitaly-nad-holovamy-okupantiv-mohly-rozdyvytysia-yikhni-oblychchia-ukrainskyi-rozvidnyk-pro-naipershyi-polit-na-azovstal

Пролітали над головами окупантів, могли роздивитися їхні обличчя - український розвідник про найперший політ на "Азовсталь"

 • 23872 переглядiв

У березні 2022 року українські розвідники пролетіли на гелікоптерах над головами російських окупантів, щоб дістатися до обложеного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі, щоб доставити вантажі та евакуювати поранених.

Про те, як у 2022 році українці виконали рейс в оточений Маріуполь та дістались до "Азовсталі", на каналі ICTV розповів Флінт, спецпризначенець ГУР МО України, передає УНН.

 Деталі

Пролітали над головами окупантів, і навіть могли роздивитися їхні обличчя. ..  Звичайно це була таємниця, про це ніхто взагалі не знав .. Шанси повернутися були невеликі.. Політ на все життя і довжиною декілька хвилин..

– ідеться у розповіді про перший рейс в оточений Маріуполь.

Флінт, спецпризначенець ГУР МО України, який брав участь у авіапрориві до Маріуполя у березні 2022 року, коли місто уже було оточене російськими загарбниками. Він розповів деякі подробиці того, як розвідники й авіатори дістались до гарнізону, який тримав оборону на заводі "Азовсталь", і на той час критично потребував боєприпасів, засобів зв’язку, медикаментів та евакуації поранених.  

Летіли парою гелікоптерів Мі-8 у режимі радіомовчання на критично низькій висоті ― прямо над головами російських загарбників, розповідає фахівець ГУР журналістам.

Головним критерієм для участі в операції було бажання бійця. [...] Точного протоколу дій на той момент не існувало, бо це була перша операція, перший рейс

- зазначив спецпризначенець ГУР МО України.

Нагадаємо

Легіон "Свобода росії" заявив про захід на територію рф, схожі заяви зробили РДК та "Сибірський батальйон".

12.03.24, 11:21 • [views_0]