ukenru
prokuror-vorog-shukav-yakikhos-agentiv-ukrayini-a-znakhodiv-lishe-mirnikh-meshkantsiv-buchi-yakikh-vbivav-ta-katuvav

Прокурор: ворог шукав якихось "агентів України", а знаходив лише мирних мешканців Бучі, яких вбивав та катував

 • 328436 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. В інтерв’ю УНН керівник Бучанської окружної прокуратури Руслан Кравченко розповів про свідчення, які дають свідки та потерпілі від подій у Бучі. Ці дані дають підстави говорити, що людей катували та вбивали тільки тому, що вони українці.

На сьогодні опитані понад 1400 свідків та потерпілих від подій у Бучі.

Цитата

"У Бучі свідки цих подій зазначають, що окупанти шукали так званих "агентів України" та військовослужбовців ЗСУ. Але ми знаємо, що тоді в місті вже були тільки цивільні – мирні мешканці, які жодного відношення до війська чи до якихось "агентів" не мали. Це були звичайні люди з яких вибивали зізнання невідомо в чому", - повідомив Кравченко.

У Бучі в окупантів був штаб, що розміщувався на заводі скловиробів.

Цитата

"Про те, що більшість застрелених окупантами, були вбиті без жодних пояснень. Просто бачили місцевого жителя, що їхав велосипедом, і розстрілювали його...

Ми в своєму розслідуванні дійшли висновку, що російські військові мали на меті знищення цивільних просто тому, що вони місцеві жителі, тому що українці.

У Бучі окупанти мали свій штаб, що контролював і тих російських військових, які розміщувалися в Ірпені. У Бучі вони засіли ґрунтовно. І ми бачимо, що ворог у вільний від участі у військових діях та несення військової служби час, мав можливість викрадати та катувати людей, вбивати їх", - розповів прокурор.

Детальніше читайте в інтерв’ю: Прокурор: розслідування показало, що мешканців Бучі вбивали лише за те, що вони українці

Українські Національні Новини

Кримінал та НП