prokuratura-paryzha-rozsliduie-kampaniiu-marin-le-pen-na-prezydentskykh-vyborakh-2022-roku

Прокуратура Парижа розслідує кампанію Марін Ле Пен на президентських виборах 2022 року

 • 17988 переглядiв

Французька прокуратура почала досудове розслідування за підозрою в незаконному фінансуванні президентської кампанії Марін Ле Пен у 2022 році.

Французькі судові органи розпочали попереднє розслідування щодо Марін Ле Пен, - йдеться про підозру в незаконних кредитах під час президентської виборчої кампанії 2022 року. Пише УНН з посиланням на Spiegel і BFMTV.

Деталі

Прокуратура Парижа почала розслідування у зв'язку з підозрами в незаконному фінансуванні кампанії Марін Ле Пен, лідера Національного об'єднання (RN) на президентських виборах 2022 року. Рішення про початок розслідування ухвалили після доповіді Національної комісії з рахунків виборчих кампаній і політичного фінансування, опублікованої у квітні 2023 року.

За даними прокуратури Парижа, розслідування стосується, зокрема, позики на передвиборчу кампанію і розтрати коштів.

Довідка

Витрати на виборчі кампанії у Франції обмежені. Відповідальна комісія ретельно перевіряє рахунки всіх кандидатів. Ле Пен вклала близько 11,5 мільйона євро у свою третю президентську кампанію 2022 року, однак програла президентські вибори 2022 року Еммануелю Макрону в другому турі.

Доповнення

У червні 2023 року Касаційний суд Франції затвердив вирок Національному об'єднанню (RN) за завищені рахунки на агітаційні набори, які використовували ультраправі кандидати на виборах.

   Крім того, Марін Ле Пен очікує на суд разом із 24 представниками RN у рамках процесу, в якому у вересні їй буде висунуто звинувачення в нецільовому витрачанні європейських коштів на оплату праці помічників євродепутатів у період із 2004 до 2016 року.

Нагадаємо

Ультраправа партія Марін Ле Пен "Національне об'єднання" подвоїла свої місця у французькому парламенті, незважаючи на те, що посіла третє місце, і заявила, що її "перемога лише відкладається" через "неприродний альянс" проти неї.

Популярні

Новини по темі

У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

 • 20841 переглядiв