ukenru
prokuratura-kharkova-rozpochala-kriminalne-provadzhennya-u-zvyazku-z-konfliktom-schodo-zvilnennya-direktora-ta-vchiteliv

З однієї зі шкіл Харкова масово звільнилися директор та частина вчителів

 • 23714 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Прокуратура Харкова №1 розпочала кримінальне провадження у зв’язку з конфліктом щодо звільнення директора та частини вчителів в одній із міських загальноосвітніх шкіл. Про це передає УНН з посиланням на прес-центр прокуратури Харківської області.

"Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 172 КК України (незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів чи у зв’язку з повідомленням ним про порушення вимог Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю)", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, директора навчального закладу примусили написати заяву про звільнення. Разом з очільницею школи звільнилася частина вчителів.

Батьки учнів, які навчаються в цій школі, виступили проти звільнення. Вони заявили, що на керівника навчального закладу здійснювався тиск, та організували пікет проти незаконних кадрових рішень.

Наразі триває досудове розслідування , встановлюються усі обставини справи.

Нагадаємо, Угорщина фінансує угорськомовних вчителів українського Закарпаття, а також школи та дитсадки, де є навчання угорською мовою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП