prokuratura-cherez-sud-zobovyazala-privesti-do-ladu-skhovische-na-stolichnomu-podoli

Прокуратура через суд зобов’язала привести до ладу сховище на столичному Подолі

 • 759859 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Подільська окружна прокуратура міста Києва в судовому порядку зобов’язала балансоутримувача привести у належний стан сховище для мешканців столиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Деталі

Встановлено, що на балансі одного з товариств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Костянтинівській, площею 420 кв.м, яка здатна розмістити 450 людей. Водночас, органи прокуратури та ДСНС під час перевірки встановили, що приміщення перебуває в аварійному стані та не придатне до використання для цивільного захисту.

При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя людей.

Додамо

Упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 35 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди у стан готовності до використання за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий навчальний рік: у Київській області облаштовано 1249 укриттів – ОВА

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Депутат із Кропивницького очолював банду рекетирів - СБУ

     • 334546 переглядiв