ukenru
programi-testi-na-kholesterin-ta-propaganda-zdorovogo-kharchuvannya-zhitomirski-likari-rozpovili-pro-derzhposlugi-dlya-naselennya

Програми, тести на холестерин та пропаганда здорового харчування: житомирські лікарі розповіли про держпослуги для населення

 • 21769 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. COVID-19 — вірус, який може негативно впливати на людський організм впродовж тривалого часу навіть після повного одужання. Важливим фактором профілактики та реабілітації є збалансований раціон харчування та відмова від “небезпечних” продуктів. Як держава допомагає українцям підтримувати своє здоров’я, УНН розповіли у Департаменті охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Там зазначили, що пропагують здорове харчування у засобах масової інформацїї, окрім того - консультації з цих питань надають сімейні лікарі. Останні інформують житомирян про здорове харчування, враховуючи рекомендації ВООЗ та національні рекомендації МОЗ.

Медпрацівники області популяризують здорове харчування, залучаючи до процесу також заклади освіти та різні громадські організації, а саме: ГО "Територія здоров'я, краси та успіху", ВГО "Українська федерація скандинавської ходьби".

У медзакладах області житомиряни з підвищеним ризиком розвитку захворювань (серцево-судинні, цукровий діабет) можуть безкоштовно пройти вимірювання рівня холестерину в крові.

"При звернення пацієнтів до лікувальних закладів області лікарі-ендокринологи, гастроентерологи, дієтологи розробляють індивідуальні програми реабілітації для пацієнтів із зайвою вагою та ожирінням з урахуванням оцінки індивідуальних показників здоров'я", - розповіли в облдержадміністрації.

Додамо

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в'язкості крові, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, які навантажують печінку. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини. 

Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство