profilnyi-komitet-rekomenduvav-radi-stvoryty-derzhreiestr-osib-yaki-postrazhdaly-vnaslidok-ahresii-rf

Профільний комітет рекомендував Раді створити реєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії рф

 • 36621 переглядiв

Комітет соціальної політики рекомендує включити до порядку денного та прийняти за основу законопроект (№10256), яким пропонується створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України, пише УНН.

Деталі

Законопроект передбачає створення Державного реєстру, у який будуть вноситися дані громадян, яким завдано шкоди внаслідок збройної агресії рф проти України. Реєстр міститиме дані про інформаційні обміни між державними інформаційними системами в частині обмінів інформацією про фіксацію шкоди життю та здоров’ю громадян, внаслідок збройної агресії.

Крім того, в реєстр будуть вноситися дані про про облік видатків, пов’язаних з наданням допомоги та підтримки громадянам, які постраждали внаслідок війни.

Громадяни України матимуть можливість звертатися за персональними компенсаціями до країни-агресора в рамках міжнародного механізму, який формується Урядом

 - додали в Раді.

Нагадаємо

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності переглянув своє рішення щодо проекту закону про криміналізацію контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірне декларування товарів (№ 5420).

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі