ukenru
profesor-shirobokov-rozpoviv-chi-mozhe-buti-alergiya-na-vaktsinu-vid-covid-19

Професор Широбоков розповів, чи може бути алергія на вакцину від COVID-19

 • 23569 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Сьогодні, 24 лютого, стартувала вакцинація українців від COVID-19. Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Володимир Широбоков розповів, чи може бути алергія на вакцину AstraZeneca, передає УНН.

Цитата: 

"Немає нічого алергогенного у цій вакцині. Це жива векторна вакцина, і там ніяких додатків, які були б алергогенними, немає.
Однак, якщо і є якась алергія – панікувати не треба, бо завжди легкі ускладення можуть бути на будь-яку вакцину. Є перелік ускладнень, але вони для життя і нормального функціонування істотного значення не мають. Паніку роздувають ні з чого", - пояснив він.

Що було раніше

Першим щеплення від COVID-19 отримав лікар із Черкас - вакциною Oxford/AstraZeneca. 

Вакцини прибули в Україну 23 лютого. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. 

21 лютого 2021 року міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Українські Національні Новини

Суспільство