prodovzhennya-yadernogo-shantazhu-tsentr-strategichnikh-komunikatsiy-pro-zayavi-putina-pro-rozmischennya-yadernoyi-zbroyi-v-bilorusi

Продовження ядерного шантажу - Центр страткому про заяви путіна щодо розміщення ядерної зброї в білорусі

 • 371405 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Заяви російського диктатора володимира путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі є продовженням ядерного шантажу рф, зазначає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише УНН.

Цитата

"кремль вчергове підтвердив свою хронічну нездатність бути відповідальним розпорядником ядерної зброї як засобом стримування та попередження війни. Денуклеаризація рф стає пріоритетом глобальної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У Центрі нагадують, що білорусь, як і Україна, добровільно відмовилася від ядерної зброї та отримали аналогічні гарантії безпеки від ядерного клубу. Повернення ядерної зброї на територію білорусі перекреслює ці гарантії та підриває засади Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки. Крім цього, такий крок зробить країну "ще більше залежною і підконтрольною кремлю" та "матиме катастрофічні наслідки для її майбутнього". 

У Центрі наголосили, що країна-агресор відверто порушує домовленості з Китаєм про нерозповсюдження ядерної зброї, досягнуті під час нещодавнього візиту до москви китайського лідера Сі Цзіньпіна. Також, виправдання цього кроку передачею Україні боєприпасів зі збідненим ураном "є лицемірством", адже такі боєприпаси не є ядерною зброєю.

"Головною причиною підвищення ядерних ставок кремлем є нездатність перемогти Україну на полі бою у конвенційній війні. Ядерний шантаж росії заслуговує на жорстку реакцію міжнародної спільноти, питання має бути розглянуте Радбезом ООН", - підсумували у Центрі.

Нагадаємо

У неділю, 26 березня, МЗС України закликало скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН у відповідь на заяву путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі.

НАТО розкритикувала росію за її "небезпечну та безвідповідальну" ядерну риторику наступного дня після заяв путіна.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Польща заявила, що не планує віддавати усі свої МіГ-29 Україні

     • 355747 переглядiв

    На Харківщині чоловік підірвався на міні біля ставка

     • 233524 переглядiв

    Окупанти обстріляли Слов'янськ: Зеленський показав наслідки

     • 264075 переглядiв