prodavav-avto-vvezeni-dlya-zsu-na-mikolayivschini-vikrili-psevdovolontera

Продавав авто, ввезені для ЗСУ: на Миколаївщині викрили псевдоволонтера

 • 330654 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. На Миколаївщині викрито псевдоволонтера, який продавав авто, ввезені для ЗСУ, передає УНН із посиланням на прокуратуру Миколаївської області.

Цитата

"... повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, у великому розмірі, під час воєнного стану ( ч. 3 ст. 201-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, директор одного з товариств м. Умань, зловживаючи своїм службовим становищем, в період з 26.08.2022 по 28.12.2022, ввіз на територію України гуманітарну допомогу у вигляді чотирьох транспортних засобів (позашляховиків) для потреб Збройних Сил України. У подальшому він їх продав виконавчому комітету Южноукраїнської міської ради на підставі укладених договорів поставки, отримавши від цього прибуток за рахунок коштів міського бюджету в розмірі 1 885 000 гривень.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 615 КПК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайство із гуманітарною допомогою: псевдоволонтеру повідомлено про підозру

Під час обшуків за місцем його проживання та в офісних приміщеннях виявлено додаткові докази злочинної діяльності.

Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Українська дзюдоїстка Білодід здобула "бронзу" в Будапешті

     • 557713 переглядiв