ukenru
prodavali-gumanitarnu-dopomogu-vtrichi-zavischuyuchi-vartist-vikrito-shakhrayiv-yaki-vtekli-z-ukrayini-pislya-napadu-rf

Продавали гуманітарну допомогу втричі завищуючи вартість: викрито шахраїв, які втекли з України після нападу рф

 • 108128 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Служба безпеки України викрила шахраїв, які організували з-за кордону схему продажу гуманітарної допомоги на 60 млн грн. Це група чоловіків з Дніпропетровщини, які після вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи, передає УНН.

Деталі

За кордоном вони відкрили власний "бізнес" - продавали військову амуніцію і товари подвійного призначення для потреб ЗСУ, мінімум втричі завищуючи їхню вартість. Загалом за час війни шахраї продали товарів на суму понад 60 млн грн.

Цитата

"Щоб не сплачувати митні платежі в Україні, зловмисники завозили продукцію як благодійну допомогу, підробляючи документи від імені доброчинних організацій. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на близько 20 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У результаті слідчих дій, які провели співробітники СБУ та БЕБ, виявлено значну кількість бронежилетів, касок, наколінників, тепловізорів, оптичних прицілів, БПЛА і документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Одному з учасників схеми повідомлено про підозру. Вирішується питання про передачу арештованого майна на потреби ЗСУ.

Нагадаємо 

В Одесі Служба безпеки України затримала трьох відеоблогерів, які виклали в мережу матеріали про ракетні удари військових рф по місту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП