privlasniv-7-mln-grn-na-zakupivli-kompyuteriv-dlya-zsu-pidpriyemtsyu-z-kiyeva-ogolosili-pro-pidozru

Привласнив 7 млн грн на закупівлі комп’ютерів для ЗСУ: підприємцю з Києва оголосили про підозру

 • 409535 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Працівники Державного бюро розслідування повідомили про підозру приватному підприємцю з Києва, який уклав угоду з однією з військових частин про постачання комп'ютерів та шахрайським способом привласнив сім мільйонів гривень. Про це пише УНН, посилаючись на сайт ДБР.

Цитата

"Підприємець уклав угоду з військовою частиною про постачання 1500 комп’ютерів та комплектуючих до них. За додаткову плату він продав операційну систему до комп’ютерів, яка насправді вже йшла комплектом від самого виробника", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що підприємець запевнив військових, що операційну систему до комп’ютерів купляв окремо і для "доказу" надав фіктивну угоду, яку він підробив. Фігурант ввів в оману представників військової частини та змусив їх витратити додаткових сім мільйонів гривень з державного бюджету, інформує ДБР.

Підприємець підозрюється у заволодінні чужим майном, шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо

Державне бюро розслідувань поінформувало, що повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям, які за хабар вирішили приховати розбійний напад та викрадення у Дніпрі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту наближаються до найвищих за рік

     • 408685 переглядiв

    Краматорськ зазнав ще одного ракетного удару армії рф

     • 421708 переглядiв