ukenru
privatbank-stav-zhertvoyu-svavillya-nbu-i-kolomoyskiy

ПриватБанк став жертвою свавілля НБУ - І.Коломойський

 • 49450 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський вважає, що ПриватБанк став жертвою свавілля НБУ, передає УНН з посиланням на ТСН.

"У ПриватБанку був збалансований забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом. Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, вигадував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру в 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші викрадені або виведені в офшори. Хоча всі ці цифри вони отримали в результаті довільної зміни облікової політики. Нормальні центробанки допомагають банкам у важкий час, такий як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використав усі можливі прийоми, щоб дотиснути ПриватБанк. І, на жаль, у нього це вийшло", - заявив І.Коломойський.

Також він сподівається, що новий менеджмент не тільки гідно зустріне в наступному році 25-річчя банку, але і закладе основи для святкування його 50-річчя.

Нагадаємо, І.Коломойський прокоментував націоналізацію ПриватБанку.

Як повідомляв УНН, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ ПриватБанк у стовідсоткову державну власність.

Українські Національні Новини

Політика