ukenru
pristayko-v-yevropi-lishe-dvi-krayini-de-vidsutniy-rinok-zemli

Пристайко: в Європі лише дві країни, де відсутній ринок землі

 • 18907 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав, що у Європі є лише дві держави, де повністю відсутній ринок землі сільськогосподарського призначення. І Україна - серед них. Про це міністр написав у своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

"У Європі лише дві держави, де повністю відсутній ринок земель с/г призначення. Україна - одна з них. Інтегруємося в Європу, завойовуємо нові ринки, застосовуємо перевірені інструменти економічного розвитку", - написав Вадим Пристайко.

Також міністр додав, що Україна на сьомому місці серед країн, які лідирують в експорті сільськогосподарської продукції.

"Аграрії заможних держав вільно розпоряджаються землею, отримують кредити, інвестують, а це - шлях до розвитку і зростання. Українці гідні права використовувати весь потенціал родючої української землі", - додав Вадим Пристайко.

Нагадаємо, сьогодні, на пленарному засіданні, Верховна Рада України планує розглянути ряд законопроектів, зокрема, у першому читанні розгляне законопроект щодо ринку землі.

Рада ухвалила рішення працювати, поки не розгляне питання ринку землі

Як повідомлялося раніше, нардепи схвалили закон про ринок землі у першому читанні. 

У Європі лише дві держави, де повністю відсутній ринок земель с-г призначення. Україна - одна з них. Інтегруємося в Європу, завойовуємо нові ринки, застосовуємо перевірені інструменти економічного розвитку. #ТакРинкуОбігуЗемлі pic.twitter.com/BMOvT8vCjZ

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) November 13, 2019

Серед країн-лідерів с/г експорту Україна на 7 місці. Аграрії заможних держав вільно розпоряджаються землею, отримують кредити, інвестують, а це - шлях до розвитку і зростання. Українці гідні права використовувати весь потенціал родючої української землі #ТакРинкуОбігуЗемлі pic.twitter.com/4AIM2LIAOx

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) November 13, 2019

Українські Національні Новини

Економіка