ukenru
pristayko-pro-vodopostachannya-v-krim-vidnovimo-vse-koli-rf-zaberetsya-z-teritoriyi

Пристайко про водопостачання в Крим: відновимо все, коли РФ забереться з території

 • 15859 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Поки Кримський півострів перебуває під окупацією, згідно всіх міжнародних конвенцій відповідальність за окуповану територію має нести країна-окупант. Коли Російська Федерація забереться з території, Україна "відновить все, що було". Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, відповідаючи на запитання журналістів в кулуарах форуму "Age of Crimea 2020 - Час Криму", передає кореспондент УНН.

"Ви розумієте наскільки багатогранна проблема Криму, є безліч проблем, від людських закінчуючи економічними. Є проблеми захоплених наших підприємств тощо, багато судових питань, які зараз знаходяться в розгляді. Наша політика залишається незмінною: ми постачали воду в українську Автономну Республіку Крим. Зараз, коли вона під окупацією, згідно всіх міжнародних конвенцій відповідальність за окуповану територію має нести країна-окупант. Це ми і доводимо Російській Федерації – забирайтесь з території, тоді ми відновимо все, що було, знов таки, мирним шляхом", - сказав міністр, відповідаючи на запитання про те, чи підніматиметься питання постачання води до Криму з РФ.

Нагадаємо, лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що Україна буде подавати воду в Крим, але тільки після звільнення його від окупантів, а до цього - це заробіток на торгівлі з окупантами, що завдає шкоди престижу держави.

Українські Національні Новини

Політика